Rólunk

Az Alapítvány célja:

Az Alapítvány elsődleges célja Kárpáti Edit és leszármazottjainak életkörülményeinek, megélhetésének, gondozásának a segítése, támogatása.

Az Alapítvány célja továbbá a gyerekek életkörülményeinek, oktatásának, képességeik fejlesztésének biztosítása, a gyermekek jobb életminőségének és személyiség fejlesztésének támogatása, felzárkóztatása, iskolára előkészítése, egészséges életmódra, helyes táplálkozásra nevelés elősegítése, művészetek, idegen nyelv, számítástechnika, sport iránti érdeklődés feltételeinek megteremtése.

Az alapítvány másodlagos célja:

A Kárpáti Program megszervezése, koordinálása, működtetésének elősegítése Visegrád-Szentgyörgypuszta területén.

Az alapítvány másodlagosan azt a célt szolgálja, hogy a Kárpáti - Erdőalja program keretén belül komplex terápiás rekreációs programokat szervezzen táborprogramok és egyéb év közi programok formájában a különféle, alapvetően gyermekeknek és családtagjaiknak, valamint biztosítsa számukra az ezen programokon történő ingyenes részvételt. A program a gyermekek fejlődését, társadalomba illeszkedését segíti és az önmagukba vetett hitet erősíti, nyári gyerektáborok, ősszel és tavasszal hétvégi családi táborok, valamint év közi programok formájában.

Az Alapítvány a fenti programok szervezésével támogatja a résztvevő gyermekeket és családjukat.

Az alapítvány további fő tevékenységei:

• Szociális tevékenység, családsegítés, különös figyelemmel iskoláskorú gyermekek, hátrányos helyzetben élő felnőttek és családtagjaik részére.
  • Sport, egészséges életmód, sport és szabadidősport támogatása.
  • Csapat és egyéni sportok támogatása. Utánpótlás nevelés anyagi és egyéb támogatása.
  • Csapat és egyéni sportolók menedzselésének megteremtése, biztosítása az eredményes fejlődés érdekében.
  • Sportolók pszichológiai megsegítése.
  • Csapat és egyéni sportok sport eszközeinek biztosítása.
  • Sportolók biztonságát elősegítő védőfelszerelések és kiegészítők biztosítása.

Bővebben >>>

Küldetésünk

Sorsfordító élményeket nyújtani hátrányos helyzetben élő gyerekeknek és családjaiknak. Nevetést vinni a nyári szabadidő táborunk segítségével a szürke  mindennapokba, hogy erőt és bátorságot adjunk a játékon és a közös élményeken keresztül. Tudjuk, hogy a felhők felett mindig süt a nap!

Élményterápia

A Kárpáti alapítvány a gyerekeket visszavezeti a gondtalan gyerekkorba. Módszerünk, hogy kihívások elé állítjuk a táborozókat, sikerélményeket, önbizalmat adva nekik. Módszerünk, hogy közösen kirándulunk az erdőben, strandolunk a Duna parton, meglátogatjuk a visegrádi várat, a vadasparkot, bobozunk! A táborban is számos lehetőség van közös játékokra! Pingpong, tollaslabda, foci, darts, célba lövés, kártya és társas játékok várják a gyerekeket. Esténként a tábortűz melletti sütögetés teszi hangulatossá az estéket.

Táborhely

Erdőaljai táborhelyünk egy eldugott csodavilág a visegrádi erdőben, ahol Mátyás király egykor seregeivel lovagolt.

Két épület van a táborban: az egyik szándékosan retro maradt, hogy egy időutazásban is részesülhessenek a gyerekek, a másik teljesen modern, minden igényt kielégítő szálláshely lesz, amely jelenleg még kivitelezés alatt áll. Mindkét épület teljeskörűen megfelel a látogatók igényeinek.

A táborhely címe: 2025 Visegrád, Erdőalja u. 17/A.

GPS koordináták: 47°48'08.0"N 19°00'13.0"E

A csapat

Bemutatjuk kollégáinkat, akik azon dolgoznak, hogy a szuperhősök és szüleik vagy gondozóik számára minél színesebb formában biztosítani tudjuk nyári táborhelyünket, valamint csapat vagy egyéni sportokban tehetséges gyermekeknek képességeik kibontakoztatását és fejlesztését támogatni tudjuk.

Vermes Sándor

Segítő-túravezető-mesélő

Horváth Zoltán # 74

Segítő-támogató

Támogatott tanulóink és sportolóink:

Moór Attila Rossi#92
15 éves tanuló
Motorversenyző

Moór Benjamin Mattia
11 éves tanuló

László Gyula
Freestyle football

Kovács Zolika #95
14 éves tanuló, Motorversenyző
Humda Academy

Surányi Balu #198
17 éves tanuló, Motorversenyző
Humda Academy

Magánszemély támogatóink:

Segíts adó 1%-oddal, hogy kalandokat és élményeket vihessünk a gyerekek életébe.

Megteremtjük a gyerekeknek az élményteli gyermekkort!

Az adó 1% felajánláshoz az alapítvány részére az alábbi adatokra lesz szükséged:

Kárpáti Alapítvány

Adószám: 19326285-1-13

Stratégiai Partnereink:

Azon szervezetek, amelyek legalább 1 millió forint értékű pénzbeli, szolgáltatásbéli vagy tárgyi adománnyal járultak hozzá a gyerekek életkörülményeinek jobbításhoz.

• Magyar Védőruházat Gyártó és Munkavédelmi Kft.

Aranyfokozatú stratégiai Partnereink:

Azon szervezetek, amelyek együttműködés keretében, hosszú távon kötelezték el magukat az egyéni vagy csapat sportban kifejezetten tehetséges gyerekek támogatása mellett legalább évi 2.5 millió forint értékű pénzbeli, szolgáltatás béli vagy tárgyi adománnyal.

•  Daráló-Aprító Kft.

Karrier

Részese lennél nyáron a Kárpáti Alapítvány visegrádi élményterápiás tábor csapatának?

Jelentkezz hozzánk és éljük át együtt a felhőtlen gyerekkort!

Játszunk és szerezzünk új élményeket közösen!

Kárpáti Alapítvány

Közhasznúsági minősítés: 2024 januártól közhasznú